Bérgyilkos internet


  • A sötét weben keresett bérgyilkost a barátnője ellen
  • Az első hívás társkereső
  • Steve martinnal ragadtatva, hogy ismerősöm
  • Pár éve a Wired egyik újságírója megkapargatta a kérdést, vajon tényleg lehet e felbérelni bérgyilkost a darkweben, és mivel ilyen szolgáltatást valóban kínáltak rejtett site-okon, jött is a következő kérdés: vajon valódi bérgyilkosokról és gyilkosságokról van szó?
  • Tóth Balázs
  • Július
  • Napi szex ingyen

Személyi, drog, fegyver és bérgyilkos is kapható az interneten Portfolio Cikk mentése Megosztás Az internetnek létezik egy olyan része, amely bérgyilkos internet marad a kíváncsi szemek előtt: az angolul Dark Webnek nevezett területen futó szolgáltatásokat nem lehet azonosítani és minden olyan illegális tárgy fellelhető itt, amelyet csak el tudunk képzelni. Most ennek kapcsán bérgyilkos internet Visual Capitalist csapata tett közzé egy rendkívül érdekes infografikát, amely átfogó képet mutat a Dark és Deep Webnek nevezett misztikus térről.

A jéghegy csúcsa Ha meg akarjuk érteni az internet felépítését, akkor először is képzeljünk el egy jéghegyet. A jéghegy csúcsa, ami a felszín felett van, az a tér, amit mindannyian használunk a mindennapjaink során, és egy kattintásra elérhetőek a keresőmotorok segítségével Facebook, Google, Twitter, Youtube stb. Ez körülbelül millió weboldalt, és 19 terabyte adatok jelent, ami hozzávetőlegesen a teljes internetnek mindössze a 10!

bérgyilkos internet

Kicsit lejjebb tekintve elérkezünk a Deep Web nevű felületre, ami bérgyilkos internet minden olyat adatot, oldalt és szolgáltatást jelent, amelyet nem indexelnek a keresők, nem talál meg közvetlenül a Google, vagy nem érhetjük el szimplán egy webcím begépelésével.

Ide nem feltétlenül illegális dolgok tartoznak, lehet szó egyszerűen olyan fórumokról, amelyek csak regisztráció után válnak elérhetővé, vagy privát felhőtárhelyek, céges oldalak, virtuális irodák stb. Az internet ezen szelete körülbelül 7 terabyte adatot foglal magába.

bérgyilkos internet

Az internet sötét oldala Végül elérkezünk az internet legsötétebb bugyraiba, az úgynevezett Dark Web nevű helyre, ami tulajdonképpen nem más, mint néhány ezer, bárki által szabadon látogatható weboldal, épp csak azoknak a szervereknek az IP-címe titkos, amelyeken futnak. Rendkívül nehéz feladat kideríteni, hogy az oldalakat kik működtetik, és egyáltalán hol találhatók fizikailag az őket tartalmazó számítógépek.

A Dark Web oldalai online anonimitást biztosító szoftvereket - főként a Tort és az I2P-t - használják, az ezeken zajló forgalom ugyanis titkosított, ráadásul az adatokat véletlenszerűen kiválasztott számítógépeken keresztül továbbítják a feladótól a címzettig.

bérgyilkos internet

A rendszer részét képező számítógépek közül minden egyes gép lehánt egy-egy réteget a titkosításból, mielőtt továbbítaná az adatokat; elméletben ez a módszer megakadályozza, hogy bárki felkutathassa az adatok forrását - bár már több módszer bérgyilkos internet napvilágot látott a védelem kijátszására.

A Toron működő honlapokat csak azok az internetezők tudják megnyitni, akik maguk is feltelepítik a titkosított hálózat eléréséhez szükséges kliensszoftvert, és szabad meet montpellier a megfelelő böngészővel. A Portsmouth egyetem tanulmánya alapján a Társkereső nemzetközi Web tartalma már többnyire a fekete piachoz és illegális tevékenységekhez, így fegyverekhez, droghoz, illegális pornóhoz, csalásokhoz, vagy hackerekhez köthető.

Érdekes tények, számok A tanulmány arra is kitér, hogy körülbelül mennyiért vásárolhatunk információt Dark Weben: És végül néhány érdekes adat: Az internet 96 százaléka nem elérhető az átlagos felhasználó számára Egy bérgyilkos felbérlése egy átlag ember esetében 20 ezer dollár, míg ha egy fontosabb személyről van szó ezer A Tor finanszírozásának a 80 százaléka az amerikai kormánytól származik Körülbelül 50 ezer szélsőséges terrorista csoport van jelen a Dark Weben Edward Bérgyilkos internet a Dark Webet használta arra, hogy többek között olyan kémprogramok létezését és működését hozza nyilvánosságra, mint a PRISM, az NSA telefonhívás-adatbázis és a Boundless Informant Feltételezhetően a Dark Web legnagyobb feketepiacán a Silk Roardon amíg működött 1,2 milliárd dollárnyi tranzakció került lebonyolításra A Deep és a Dark Web gyorsabb növekedési rátát produkál, mint az internet felszíne Címlapkép forrása: Shutterstock.

bérgyilkos internet