Egyetemi találkozóhely. Jénai Egyetem


Lezajlott az ország legnagyobb oktatási szakmai kiállítása, amelyen a hazai felsőoktatási intézmények között a Műegyetem is képviseltette magát saját standdal és több előadással.

egyetemi találkozóhely társkereső oldal martinique

A Műegyetem számára nemcsak presztízskérdés a megjelenés, hanem egy fontos találkozóhely azokkal a fiatalokkal, akik fontolgatják, hogy a BME-t választják a továbbtanulásnál. A kínált képzéseinket és a szakmai lehetőségeket bemutatva bízunk abban, hogy megerősítjük döntésükben azokat, akik a Műegyetem mellett tették le voksukat.

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a Hungexpon A legnagyobb hazai oktatási seregszemlén több mint kiállító, köztük 25 nemzetközi partner és 44 hazai egyetem, főiskola hallgatói, valamint oktatói tájékoztatták a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, szüleiket a továbbtanulási lehetőségekről, az egyetemi közéletről, az adott képzés nyújtotta szakmai- és karrieralternatívákról.

egyetem 23

A rendezvényt azzal a céllal egyetemi találkozóhely létre, hogy választ adjon a felsőoktatással összefüggő kérdésekre, illetve összekapcsolja a hazai és külföldi intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat és szakképző intézményeket a továbbtanulni akaró diákokkal, és tanáraikkal. A kiállítók informálták a fiatalokat a meghirdetett ösztöndíjakról, a duális képzésekről, az egyes szakmákról, a kollégiumokról, az átképzési lehetőségekről, igény esetén pedig karrierépítési tanácsadást biztosítottak.

egyetemi találkozóhely mannheim egyetlen bar

Az eseményre kilátogató pedagógusoknak és intézményvezetőknek is készültek programokkal: számukra a szakma újdonságait, korszerű taneszközöket és módszereket mutatták be a szervezők. A Műegyetem második alkalommal jelent meg egységes és modern standjával a rendezvényen.

egyetemi találkozóhely exem már egy társkereső oldalon

A tavalyi debütálás tapasztalatait felhasználva idén a szervező HSZI néhány újítást valósított meg a kiállítótérben, például átalakították a stand molinóját a biztosabb felismerhetőség érdekében, a plexifalak feliratait könnyebben olvashatóvá tették, továbbá televíziókat társkereső akar el a stand területén, amelyeken figyelemfelkeltő egyetemi és kari tartalmakat vetítettek a kiállítás ideje alatt.

A Műegyetem képviseletében több prezentációban az intézmény nyújtotta képzési lehetőségek kerültek a fókuszba. A mesterséges intelligenciáról, a robotokról és a virtuális valóságról szólt Jakab László, a Villamosmérnöki és Egyetemi találkozóhely Kar dékánjának előadása.

egyetemi találkozóhely napi horoszkóp rák nő egyetlen ma

Az egyes karok felkészült kiállító csapata az adott szervezeti egység képzésére jellemző eszközökkel is várta a rendezvényre érkezőket, akik így testközelből láthattak például 3D nyomtatót vagy digitális homokozót. A jövő terveiről szólva Nagy Gábor elmondta: szeretnék másfélszeresére növelni a műegyetemi kiállítói stand méretét, így a karok mellett a képzéseket és a szakmai továbbképzési lehetőségeket illusztráló járműveknek és kiállítási tárgyaknak is helyet tudnak majd biztosítani.

Sportnap: a tavaszi szabad-napon a Sportközpontban minden sportágban kipróbálhatod magad, megmérkőzhetsz a jogász hallgatókkal és oktatóiddal. Tanár-diák activity: fergeteges hangulatú este, csakis közgazdászoknak érthető feladványokkal. Véradás: a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Tagozata rendszeresen szervez véradást a kar aulájában a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Szakestek: minden szak megszervezi a maga tematikus vetélkedőjét.