Egyetlen burghausen. Tartalomjegyzék


Burghausen egy régi metszeten Burghausen látképe Mint császári birtokot ben említették először, azonban a legújabb ásatások leletei szerint a Burghausen vár területe már a bronzkorban is lakott volt.

A régészek keltavaskori és római kori leletekre bukkantak itt. Egyetlen burghausen fő bevételi forrása a sókereskedelem volt.

társkereső szolgáltatási díj

A Burg Németország talán legnagyobb gótikus vára, mely 1 km hosszan húzódik a Salzach fölötti dombsoron. A szinte bevehetetlen helyen már a kelták is építettek őrhelyet, A Burg a kora középkorban erődített királyi vár volt, ide menekült ben II. Henrik német-római császár özvegye, a később szentté avatott Kunigunda.

algéria asszony társkereső

A vár a Henrik bajor herceg kezdte el építeni az új várat a dombsor déli csúcsán. Elődei addigra már városi ranggal is felruházták azt a parányi települést, amely a Salzach folyó partján álló egyetlen házsorból állt. Az ősi, szorosan egymáshoz tapadó házak sorát ismétlődő tűzvészek pusztították el, de a Salzach áradásai is sok kárt okoztak a vár alján megtelepedőknek.

társkereső szociális szakmák

Az eredetileg hat, mára azonban 5 várból álló épületegyüttest erődcsoportot egyetlen burghausen között erődített várfallal vették körbe, köztük őrtornyokkal. Az egyes várakat egymástól masszív hidak és kapuk választják el.

szabad meet montpellier

Nevezetességek[ szerkesztés ] Vár Burg Szentkereszt-templom — Burghausen határában ben épült fel. Szent Rupert-várkápolna — ban épült gótikus stílusban.

közlemény test társkereső