Egységes zár


Központizár rendszer Kényelmes és biztonságos megoldás főleg társasházak részére, mivel a lakók egyetlen kulccsal nyitják a bejárati ajtót és más közös helyiségeket és mindenki csak a saját garázst, lakást, postaládát.

A zárbetét DIN szabvány szerint készült. A DIN zárbetétek jellemző alakkal rendelkeznek, felső, kerek részüket magnak, alsó hosszúkás részüket pedig háznak nevezik.

Alapvető felépítésük és zártolluk azonos.

Elektronikus lakat A normál lakat kategóriában azokat a típusokat találja melyek átlagos felhasználásra és biztonsági követelményekhez igazodnak. Elsősorban rézből készülnek, azonban kengyelük edzett acél, hogy a levágást megnehezítsék.

Ez biztosítja csereszabatosságukat. A DIN szabványnak megfelelő zárbetétek egységes magassága 33, szélessége a magnál 17, a háznál 10 mm.

egységes zár

A hosszúság külső L1 és belső L2 oldalra bomlik, az oldalak hosszát a zártoll közepétől a zárbetét végéig mérik. Az ilyen zárbetétek hosszúsága rendszerint egységes zár x 30 mm-es alapméretű. A hosszabbítás bármelyik oldalon 5 milliméterenként történhet.

Alkalmazási terület Jellemzően bejárati ajtókban, átjáró ajtókban használatos. A zárbetétek felépítését tekintve külső L1 és belső L2 oldalt különböztetünk meg, melyeket a középen lévő zártoll választ el.

Többféle alapváltozatban léteznek. Kétoldalas, egyoldalas és belső forgógombos változatai a legjellemzőbbek. A zárbetétek belső felépítése A DIN zárbetétek belső felépítése különböző lehet.

Az egyes gyártók más és más elképzelés szerint alakították ki saját szerkezetüket.

Váradi Tamás, Zánthó Csaba - Lamellás vs. csapos zárak biztonsága

A zárbetét belső, mozgó alkatrészeit tekintve 3 típust különböztetünk meg. Ezek a csapos, a billentyűs és a körlemezes felépítésű zárbetétek.

egységes zár

A csapos felépítés a legelterjedtebb. A zármagban mozgó alkatrészek - a csapok, keretek, vagy körlemezek - mind mechanikai akadályként funkcionálnak, amik csak a megfelelő kulcs zárba helyezése esetén kerülnek a nyitást engedélyező pozícióba. Az egyszerűbb csapos zárbetétek kevés csappárral rendlekeznek, a kifinomultabb zárbetétek minimum 6 csappárral.

  • Főkategória - Zárvilág - Kilincsvilág :: Zárak, kilincsek és
  • Muszlim nő ülése, brüsszel
  • Mauer fő- és vezérkulcsos rendszerek

A zárbetét védelme speciálisan kialakított csappárokkal emelhető. Kapcsolódó magyarázatok.

egységes zár