Flört ovuláció, Az ovuláló nőket a domináns hímek vonzzák


flört ovuláció

Az ovuláló nőket a domináns hímek vonzzák [origo] Az állandó párkapcsolatban élő nők számára a társadalmilag domináns "hím" illata a legizgatóbb, különösen azokon a napokon, flört ovuláció ovulálnak - legalábbis a prágai Károly Egyetem kutatói erre jutottak tanulmányukban. Korábbi kutatások megállapították, hogy a nők szaglóképessége a havi ciklus során ingadozik, és különösen jó az ovuláció időszakában. Jan Havlícek és kollégái 48 férfival töltettek ki olyan kérdőívet, ahol például azt kellett meghatározni, hogy mennyire a társaság lelke a kutatási alany, így végül rangsorolni tudták őket társadalmi dominanciájuk ülés nő vosges. Mindeközben a kérdőívet kitöltő férfiak pamut lapocskákat viseltek hónuk alatt, amely a verejtéküket gyűjtötte össze.

flört ovuláció

Ezután 65 nő megszagolta ezeket a lapokat, és osztályozta őket férfiasság és szexuális vonzerő alapján. Azok flört ovuláció nők, akik menstruációs ciklusuk közepén, tehát legtermékenyebb időszakukban voltak, a dominancia-teszten legmagasabb pontszámokat elérő férfiak illatát választották legnagyobb arányban, a többiekkel akik ciklusuk más pontján voltak éppen ellentétben.

flört ovuláció

Sőt, kizárólag a stabil párkapcsolatban élő nőkre voltak ilyen hatással a domináns "hímek", tehát flört ovuláció Biology Letters-ben megjelent tanulmány végkövetkeztetése, hogy mind a női ciklus aktuális helyzete, mind a párkapcsolati státusz befolyásolja a nők vonzalmait - írja a Nature online hírszolgálata. Az eredmények megerősítik a korábbi evolúciós modelleket: eszerint a nők különböző férfiaktól különböző időpontokban más-más dolgot akarnak.

flört ovuláció

Az apaszerepre legalkalmasabbakat választják ki házastársnak, de flörtjeikhez sikeres férfiakat keresnek, akik - bár nem lennének jó apák - megfelelő géneket produkálnának. Az elméletet azért nehéz bebizonyítani, mert a "férfiasságot" igen nehéz objektív eszközökkel meghatározni. Más kutatások például a "markáns" vagy "harmonikus" arcvonások hatását vették alapul hasonló eredményeikhez.

flört ovuláció