Ismerős regensburg


A történelem viharai az elmúlt évszázadokban jókora pusztítást végeztek Európában: a terjeszkedni vágyó hatalmak, illetve a két világháború mind-mind városok és birodalmak egész sorát változtatták szomorú kőhalommá, mégsem tudtak azonban mindent porrá zúzni: egy ilyen szerencsés véletlennek köszönhetően maradhatott életben a ma Wurstskuchl, azaz Kolbászkonyha néven ismert étterem is, ami már nyolcszázhetvenhárom éve fogadja a vendégeit.

Nem, nem elütés: a Münchentől alig kilométerre fekvő, százötvenezres Regensburg apró étterme óta áll nyitva, köszönhetően az állandóan éhes helyieknek, illetve az átutazóknak. Az épület a néhány lépésnyire álló, közt épült első dunai kőhíddal egyidőben, a munkákat irányító mérnökök elszállásolására, illetve napközbeni tartózkodására született, távozásuk után pedig egy konyha költözött a falak közé, ami sült húsokat, így fűszerezett kolbászokat kínált a kikötői munkásoknak, hajósoknak, és persze a város épületein — így a XIII.

boldog kevesek társkereső

A magyarok és Regensburg Az évezredek óta lakott városban végezték ki a magyar kalandozások ismerős regensburg jelentő, magyarok számára vereséggel végződő augsburgi csatában elfogott magyar definitie flört van dale, Lehelt LélBulcsút és Súrt. A gazdák a következő évszázadokban sorra váltották egymást, óta azonban a Wurstkuchl a Schricker család kizárólagos tulajdona, akik különböző német specialitásokat — így a turisták milliói számára az Oktoberfestről ismerős, savanyú káposztával felszolgált bajor kolbászokat — is felvették az étlapra, sőt, ők adták a hely mai nevét is.

Fotó: Traveler A híd legendája A magát a ismerős regensburg itáliai városként aposztrofáló Regensburg méter hosszú kőhídjához ismerős regensburg egy szuper legenda is kapcsolódik — eszerint egy mester és tanítványa versengett egymással: előbbinek a katedrálist, utóbbinak pedig a hidat kellett a másiknál gyorsabban felépítenie.

férjem flörtöl állandóan más nőkkel

A tanítvány nagyon győzni akart, így szerződést kötött az ördöggel: az első három, áthaladó lelket a patás magával viheti a pokolba. Az alku megköttetett, a Duna pedig csodával határos módon kiszáradt, így a cölöpöket az üres mederbe verhették le, a munka pedig alig egy évtized után célegyenesbe ért.

látszó fehér férfi kamerun

A fiú természetesen egyáltalán nem szeretett volna három szerencsétlen embert lelketlen hússá változtatni, így az avatást követően a helybeliek egy macskát, egy kutyát és egy csirkét kergettek át a túlsó partra. Az ördög ettől persze mérges lett, így megpróbálta az egész építményt a folyóba dönteni, de az túl erős volt, így éppen csak ívessé tudta azt hajlítani.

hamvas társkereső messenger

A világ legrégebb óta működő étterme címért sem kellene messzire utaznunk, hiszen a Regensburgtól alig százhetven kilométerre, a német-osztrák határ túlsó oldalán fekvő Salzburg rejti a Szent Péter-kolostort, melynek pincéjét a VIII.

A bencések akkor étkezésre használt termei közül több ma St. Peter Stiftskulinarium néven ugyanezt a célt szolgálja, így azokban már minimum éve szolgálnak fel ételeket a ismerős regensburg vendégek, így egykor Kolombusz Kristóf, Wolfgang Amadeus Mozart számára.

agence meeting profi