Ismerősök plauen


singlebörse innsbruck ingyen

Várak és várromok, kastélyok, gyógyfürdők, szanatóriumok; ősi városházák a romantikus városkákban. A tősgyöke­res vogtok is különböznek az átlag németektől: nyíltszívű, könnyen ismerősök plauen gyorsan barátkozó népek élnek ezen a tájon. És persze hagyományosan szorgalmas, mindig tevő emberek, akik legtöbb­ször munkával pihennek.

Übergriff auf Polizei in Plauen (Sachsen) | Emberek, blogok videók

Haltestelle Joachimsgarten. Ráadásul ott nem az utas vár a villamosra, hanem fordítva. Egyszerre kettő ismerősök plauen van a megállóban! Magán-villamosok és a megálló is az. A közvilágítást szolgáló, a századfordulón készült két gázlámpás ma már villamos árammal működik, de a hangulata a régi.

Ursula, Joachim felesége közben tálcán utánunk hozza az ilyenkor, délután elmaradhatatlan kávét és süteményt, Carsten fiuk is megérkezik a munkából. Most már biztos, hogy pontos tájékoztatást kaphat a krónikás a kertben álló villamosokról, mivel mindhármójuknak része volt e két pompás motorkocsi idejövetelében. Hol kapható valódi villa­mos nálatok? A mieink, a es például ban, a as pedig ban készültek.

Igaz, a háborúban mindkettő meg­sérült a város is háromnegyed részt elpusztultde némi javítás után ig, illetve ig járta a plaueni utcákat.

hanover egyetlen esemény

Ide hozni sem lehetett egyszerű feladat, hát még az az eredeti állapotába helyreállítani a két műszaki műemléket! Előtte hetekig alapoztuk, építettük a 40 méter hosszú sínpályát a kertben.

Ideiglenesen le vagy tiltva

Amikor a szomszédainknak megmutattuk a szerzeményeinket, lemondóan intettek: itt eszi meg a rozsda mind a kettőt. Hónapokon át mást sem csináltunk, mint égettük-kapartuk a többszörös festékréteget, csiszoltuk, fényesítettük a pompás sárgaréz kallantyúkat. Joachim közben beszerezte a kocsik még föllelhető összes eredeti képét, ismerősök plauen rajzát és leírását, hogy majd valóban eredetinek tessék minden részlet. Van-e valami technikai különlegességük ezeknek a matuzsálemeknek?

Koruk műszaki kultúrájának egyedi darabjai; mindkettő a MAN-gyárban készült, volt egyenárammal működő, két-két 42, illetve 46 lóerős motorral.

egyetlen találkozón andenne

Ezeregy szakmát kell ismernie annak, aki egy öreg villamos megfiatalítására vállalkozik. Gépész- és villamosmérnöknek, de legalább technikusnak, festőnek, lakatosnak éppúgy illik lenni, mint mondjuk asztalosnak.

  • Szálas függöny Csipke | Vizsgálatok és áttekintések
  • Az ember keresi nő szöveget
  • Lad keresés

Hol tanultad ki geodétaként mindezt? Könyvből és úgy, hogy a helyszínen, a közlekedési vállalat javítóműhelyében megpróbáltam ellesni a szakmai fogásokat. Kiskoromtól én is mindig apámmal tartottam — mondja Carsten.

keresés lány dakarban

Most is a közlekedési vállalatnál dolgozom, villamos felsővezeték-szerelő vagyok. Ezért nincs még az itteni kerti villamosoknak felső vezetéke!

Bérautók Hofban: járműkölcsönzés olcsón

Ha már a pénzt ingyenes társkereső találkozom mennyit költöttetek eddig a villamosokra? Legalább két Wartburg árát — véli Ursula. Igen; a kocsira ugyanis tíz-tizenkét évet kell várni. Két autó mintegy huszonöt év. Ismerősök plauen viszont fele annyi idő alatt lett két villamosunk.

Paraméterek és termékleírás

És közben egy percig sem unatkoztunk itt, a szabadban, jó levegőn voltunk, mindhárman együtt, sokszor jó barátok, ismerősök is kijöttek segíteni. Ha már ezekkel a villamosokkal nem lehet is kirándulni, gondolom, a városiakkal szívesen döcögtök… A papa rendszeresen vezet is villamost, részben ünnepek előtt a mieinkhez hasonló múzeumi példányokat, részben pedig a városi forgalomban közlekedő új kocsikat.

egyetlen csavar gyűrűk

Van-e gyakorlati, netán tudományos haszna is ennek a nem mindennapi hobbinak? Az ország egyik legnépesebb társadalmi egyesülete a Német Vasútmodellező Szövetség, amelyben külön szakosztály foglalkozik a városi közlekedéssel.

Ennek tagjaként rendszeresen írok tudományos igényű cikkeket, kutatok itthon és külföldön — a többi között sok szakmai segítséget kaptam a Budapesti Közlekedési Múzeumtól is …Otthon csinos szakkönyvtáram és archívumom van: tízezernél több fénykép a világ villamosairól, színes diafelvételek, keskenyfilmek, rajzok tömkelege.

Mindez persze Joachim és Carsten öröme, viszont az én egyre növekvő gondom — szól közbe Ursula —, ugyanis mind nehezebb helyet találni a lakásban a dobozoknak, a dossziéknak és könyveknek, egyre bonyolultabb művelet a takarítás. Szívesen csinálod — mond­ják egyszerre a férfiak —, ne is tagadd! Hát persze, két ilyen megszállott mellé kell egy harmadik is….

Sporthirlap, Ára 3 korona. Telefon: 8— Kiadóhivatal: Budapest, IV. Telefon: