Kislemez wunsiedel


Előzmények: A Ki-Mit-Tud? Varga János gitár csatlakozik a zenekarhoz. Lengyelországi turnén vesznek részt.

kislemez wunsiedel

A sziléziai Lubinban egy fesztiválon szerepelnek, ahol fellép az SBB is. Móczán és Varga egy kivételes éjszakai koncerten, itt ismeri meg a lengyel együttes zenéjét. Újabb lengyelországi turné. EAST — 1. Szakcsi, aki néhány hónappal korábban tért haza az Egyesült Államokból, Móczán felkérésére elvállalja a billentyűs feladatokat a Magyarországon alig ismert irányvonalat képviselő formációban.

A sikeres bemutatkozás után egyre több meghívást kapnak.

Johann Wolfgang von Goethe

Szeptemberben Szakcsit Csík Gusztáv váltja a billentyűs hangszereknél. Novemberben Budapestre költöznek.

  1. Hogyan vegyenek részt a vitában egy társkereső oldalon
  2. Mobil legendás felállásából ben az énekes Vikidál Gyula kivált, és csatlakozott a Dinamithoz, majd rá egy évre a szólógitáros Bencsik "Samu" Sándor és az orgonista Cserháti "Pityi" István távozott, és új együttest alapított, melynek nevéül az egykori Procol Harum együttes egyik dalának címét választották.
  3. Aachen ismerősök tér
  4. Mi jase társkereső
  5. Мы не знаем, был ли это расчет его создателей, но представляется вероятным, что они считали это неизбежным.

Az EAST első két évében a magyar jazz élet legkiválóbb muzsikusai fordultak meg a zenekarban pl. Deseő Csaba hegedű, Németh János sax. Császár Ferenc lesz az East új, állandó billentyűse.

kislemez wunsiedel

Az együttes visszatér az eredeti elképzelésekhez: improvizatív, progresszív rock. Elkészül az Álmok című szvit. Virtuóz témák és improvizációk, progresszív hangszerelés, hol kemény, hol lebegő dob-basszus alapok.

Nagy sikerrel szerepelnek a Rock Reflektor elnevezésű fesztiválon a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. A fiatal, még lemez nélküli zenekaroknak rendezett koncerten az Edda, a Rolls Frakció, az Olimpia is részt vesz. A fellépés után az East Hungaroton kiadótól szerződés ajánlatot kap egy kislemezre.

Májustól szeptemberig minden héten a Budai Ifjúsági Parkban lépnek fel. Októberben a Rádió 8.

A valóság hangjai felkerül a slágerlistákra! A Szegedi Ifjúsági Házban megrendezett koncertjükről a Magyar Televízió felvételt készít, ez az első megjelenésük a képernyőn. Az új billentyűs Balina Gyula. Meg kell ismernie keresés után Zareczky Miklós személyében énekest vesznek be a zenekarba. Nem külső nyomásra teszik ezt, hanem a kezdetektől példaképeiknek tekintett progresszív zenekarok SBB, Pink Floyd, Genesis, Yes, King Crimson útját járva szeretnének még több hívet szerezni a minőségi zenének a hazai rock-palettán.

Elkezdődnek a Játékok című szvit próbái.

Verschuldetes Wunsiedel

Ismét az Ifjúsági Parkban játsszák végig a nyarat. Júliusban a Szelidi tónál, egy viziszínpadon megrendezett koncertről tévéfelvétel készül a zenekarral, ahol először lépnek fel énekessel. Hamarosan Balinát Pálvölgyi Géza váltja a billentyűs hangszereknél. EAST — 2. Októberben Pécsett, a Janus Pannonius Tudományegyetemen az egyetemi napokon megrendezett koncerten mutatják be először a Játékok című, csak egy év múlva megjelenő lemezük anyagát.

Ezt követően sorra kapják a meghívásokat a vidéki és fővárosi egyetemekre, főiskolákra, ahol a Játékok mellett az instrumentális szviteket is rendszeresen játsszák. Öt nagylemezre szóló szerződést kötnek a Hungarotonnal.

Júniusban és júliusban a Hanglemezgyár Rottenbiller utcai stúdiójában felveszik a Játékok című első nagylemezüket. John Lennon halála után fél évvel az inkognitóban Budapestre érkező Yoko Ono ellátogat az együttes lemezfelvételére és kislemez wunsiedel a zenekar vezetőjét a két nappal később megrendezett fogadására a Hilton Hotelbe.

Az év végén felveszik a Játékok angol nyelvű változatát, a lemez címe: Blue Paradise. Márciusban Ausztriában, májusban Lengyelországban turnéznak.

kislemez wunsiedel

Eck Imre a munkálatok során ismerkedik meg Móczánnal és ezzel elkezdődik egy többéves együttműködés az EAST és a nemzetközi hírű balett együttes között. Júliusban, augusztusban és szeptemberben országos turnén vesznek kislemez wunsiedel a Korál társaságában. Kislemez wunsiedel turné végén a Kisstadionban játszanak teltház előtt.

Szeptemberben és októberben felveszik a Hűség című második albumukat. Október án Hollandiában, Utrechtben lépnek fel, ahol a koncert első részében a Játékok Blue Paradise angol változatát, másodikban a Hűséget adják elő magyarul, nagy sikerrel. Novemberben megjelenik a boltokban második albumuk, Szurcsik József grafikájával. Japánban kiadják az EAST második albumát is. Meghívást kapnak Nyugat-Berlinbe egy rock-fesztiválra, ahol a várost kettészelő fal közelében álom flörtölni egy másik férfi színpadon lépnek fel több tízezer ember előtt.

Augusztusban részt vesznek a Pilisborosjenőn megrendezet Fenevad Fesztiválon a Nazareth és más angolszász zenekarok társaságában. Az addig Magyarországon nem látott hang és fénytechnikával felszerelt hatalmas színpadon angol nyelven előadott koncertjük hatalmas sikert arat.

Törökbálinton a Hanglemezgyár új, akkor világszínvonalú stúdiójában elkészítik 3. A Rések a falon című lemezen új hangszerek, hangszínek és új énekesTisza József hallható. Móczán Pétert a szakmai szavazatok alapján az év legjobb basszusgitárosának választják, a díjat a Budapesti Kertészeti Egyetemen KEK megrendezett Pop meccs gálán adják át. Pálvölgyi távozik a zenekarból, helyére Németh István érkezik.

Eck Imre felkérésére a Pécsi Balett részére elkészítik és az Omega Stúdióban felveszik Az áldozat című balettzenét, majd augusztusban tíz alkalommal közreműködnek Pécsett, a Tettyei kislemez wunsiedel színpadon megrendezett előadásokon.

A bemutató napján megjelenik az East negyedik, Kislemez wunsiedel áldozat című albuma. Az év végén Király István elhagyja a zenekart és Nyugat-Németországba szerződik a szórakoztató iparba. Februárban és márciusban hatvan koncertből álló turnén vesznek részt a Szovjetunió európai területén.

Májusban ismét turné, ezúttal Lengyelországban. Újabb kislemez wunsiedel kapnak Eck Imrétől, a Pécsi Balett vezetőjétől, ezúttal Kosztolányi Dezső Lótuszevők című színművére készülő balettelőadás zenéjének megírására, amelyet a Pécs belvárosában lévő szabadtéri színházban mutatnak be. Augusztusban már ebben a felállásban játszanak a Pécsi Balett előadásain. Ősszel a Hungaroton törökbálinti stúdiójában felveszik az együttes ötödik, című albumát.

November 14.

A lemezen Homonyik Sándor énekel. A Hungaroton gondozásában megjelenik az Yoko Ono világkörüli turnéja során fellép Magyarországon is.

Az öt évvel korábbi találkozásra emlékezve, Yoko meghívja a zenekart a BNV Hungexpo területén megrendezett koncert előzenekarának.

A húszezer nézőt vonzó koncerten fellép a világhírű argentin jazz-szakszofonos, Gato Barbieri is. Tavasszal Jozef Skrzek-kel, az SBB énekes-billentyűsével országos turnén vesznek részt, amely egyben az új album bemutatója is.

Homonyikot, váratlan betegsége miatt, Takáts Tamás helyettesíti a koncerteken, nagy sikerrel. Ő lesz az EAST új énekese.

kislemez wunsiedel

Orosz, német és angol zenekarok mellett — Magyarországot képviselve — meghívást kapnak Nyugat-Németországba, Wunsiedelbe a híres East-West Rockfest-re, amelyet az Magyar Televízió is rögzít és a felvételt hamarosan kislemez wunsiedel tűzi. Az év végén Varga János is távozik a zenekarból, így már csak Móczán Péter marad az alapítók közül. EAST — 3. Elkezdődik egy új, sikeres korszak és olyan közös alkotó munka, amelyre ben volt példa. Elkészítik A szerelem sivataga című albumot — a lemez felvételein közreműködik Mohai Tamás gitárKarácsony János gitárMuck Ferenc szaxofonMákó Miklós trombita kislemez wunsiedel.

Rövid időn belül a lemez angol változatát is felveszik. A Hungaroton a lejárt szerződésre hivatkozva nem vállalja a lemez megjelentetését.

East zenekar Előzmények: A sziléziai Lubinban egy fesztiválon szerepelnek, ahol fellép az SBB is. Móczán és Varga egy kivételes éjszakai koncerten, itt ismeri meg a lengyel együttes zenéjét. EAST — 1.

Közben az új lemezanyag Ausztriába is eljutott és több producer érdeklődését is felkelti.