Olasz ismerősök, Itthon is ismerős: bűnözők tartották fogságban a legnagyobb olasz futballklubot


Két ország, két Erasmus a járvány alatt — A Brexit vagy az olasz kormányválság nehezíti meg jobban az utazást?

Magyar-olasz szótár + NET - Juhász Zsuzsanna

Erasmus cserefélév és egy világjárvány - elsőre nem tűnik jó párosításnak. Vajon megéri a olasz ismerősök alatt külföldön tanulni?

olasz ismerősök szöveg, hogy leírja egy társkereső oldalon

Erasmus cserefélév és egy világjárvány — elsőre nem tűnik jó párosításnak. Nem maradnak ki így a legszebb élmények?

Itthon is ismerős: bűnözők tartották fogságban a legnagyobb olasz futballklubot - Eurosport

A brexit vagy az olasz kormányválság nehezíti meg jobban az utazást? Kovács Annával és Tóth Franciskával, szerkesztőségünk két tagjával beszélgettem rendhagyó erasmusos tapasztalataikról.

Barátom

További részletekért kattints ide! Már elkezdtem összepakolni, amikor váratlanul bejelentették az első korlátozásokat. Végül pár kaotikus hét után úgy döntöttem, hogy visszamondom a cserefélévet, hiszen így nem olasz ismerősök értelmét.

Jól döntöttem akkor?

Itthon is ismerős: bűnözők tartották fogságban a legnagyobb olasz futballklubot

Mennem kellett volna lesz, ami lesz alapon? Kovács Anna és Tóth Franciska a második utat választotta. A lányok két egészen különböző országban töltik a tavaszi félévet: Franci Olaszországban, Anna Skóciában tanul.

olasz ismerősök amely társkereső oldalon az ön számára

Míg Anna Edinburgh-ba érkezve azon csodálkozott el, hogy az emberek rövidnadrágban futottak a havas utcákon, és még az Északi-tengerben is megmártóztak, addig Franci az itthoni februári hideg után Firenzébe utazva egyből ujjatlan pólóban kávézott egy napsütötte teraszon. Bár két földrajzilag és kulturálisan is eltérő országot választottak, van egy közös pontja a kiutazásuknak: mindketten a járvány kezdete előtt pályázták meg az ösztöndíjat, de már azalatt mentek ki külföldre.

Kiutazás járvánnyal és brexittel nehezítve A brexit miatt szigorúbb beutazási szabályok léptek életbe Skóciában is idén január 1-jétől, melyek a járványon túl tovább nehezítették Anna helyzetét.

olasz ismerősök ismerősök kn

De éppen akkor jelent meg a vírus mutációja Angliában, és törölték a járatomat. Ez megnehezítette a helyzetet, és senki nem tudott érdemi információval szolgálni. Úgy tudta, majd kap egy pecsétet az útlevelébe, azonban ez nem történt meg, mert még a határon sem tudták, hogy ilyen szabályok léptek érvénybe. A bizonytalanság Francinak is ismerős volt az utazással kapcsolatban, ő május elején jött haza Magyarországra az oltás miatt.

olasz ismerősök kiel találkozz új emberekkel

A hazautazásban könnyebbség volt számára, hogy az édesapja ki tudott menni érte autóval, de így is minden ország be- és kiutazási feltételeit alaposan meg kellett nézniük, és PCR-tesztet kellett csináltatniuk. A bizonytalan körülmények ugyanakkor őt sem tántorították el a kiutazástól.

Kétszeresen is találónak tűnik egykori címadásunk, a Covidon kívül ugyanis a Belső-Erzsébetvárost érintő csendrendelet is befolyásolni fogja a városnegyed nyüzsgését. Emlékeink szerint legelsőként zártak be a budapesti topéttermek közül márciusban.

Hogyan lesz ebből közösség, ha nem lehet találkozni? Anna éppen akkor utazott ki Skóciába, olasz ismerősök ott a legszigorúbb járványügyi szabályok voltak érvényben, és a kezdeti karantén sem tette könnyebbé az ismerkedést. Emellett Anna azt is kiemelte, hogy a kollégiumban kialakult egy közösség, ami után már nem jelentett gondot, hogy ebben a helyzetben nehezebb volt az ismerkedés.

Harmincegyedik▷Új ismerősök

Francinak is sokat segített a helyi ESN, akikhez egy online találkozón lehet kérdésekkel fordulni minden hónapban. Ezenkívül programokat is szerveztek szabadtéren és maszkban, az előírásokat betartva.

olasz ismerősök nő keresek chile man

A lányok egyetértettek abban, hogy a távoktatás alatt is érdemes külföldön tanulni, az eltérő gondolkodásmód az online órákon is megismerhető. Sőt, az online oktatás és a bármikor visszanézhető órák nagyobb szabadságot adtak.

olasz ismerősök komoly társkereső oldalak véleménye

Napközben nem kell bemenni az egyetemre és ülni egy órán, hanem ha van időm, akkor elmehetek ide-oda. Franci kiemelte, hogy az olasz egyetemen sokféle órába bele tud hallgatni, így vett részt például a volt olasz miniszterelnök jogi óráján. Lelkesen mesélte azt is, hogy az olaszok nagyon bíztatnak arra, hogy az anyanyelvükön beszélj hozzájuk, így a nyelvtudását még a járvány alatt is jobban tudja fejleszteni, mint otthon.

Ráadásul az egyetemén mindössze 15 euróért színvonalas nyelvkurzusokat tartanak, ami még inkább segíti a nyelvtanulásban. Anna a félév elején még nem igazán tudott utazni a korlátozások miatt, de ennek is volt előnye.