Párkeresés pszichológia


Kedvenc Az online társkeresés pszichológiája A húszonegyedik században az online társkeresés egyre divatosabbá válik, egyre többen próbálnak meg párt találni az online felületeken, ami természetesen egyre nagyobb üzleti lehetőségeket is rejt magában.

Pszichológus és személyközpontú tanácsadó honlapja. Bejelentkezés: 06 70 Párkeresés — Hogyan segíthet a pszichológus? Vannak olyan szerencsés emberek, akik szeretetteljes családban, stabil szociális hálóval, boldog emberek között nevelkedtek, ezért sok jó példát tudnak hozni, ha kiegyensúlyozott társ- és párkapcsolatokról van szó.

A társkeresőoldalak az internet megjelenésével együtt jelentek meg, de a es évektől kezdtek egyre inkább elterjedni, a es évektől szinte a mindennapi életünk részévé vált az online társkeresés. Az online társkeresőkkel egyik leggyakoribb kritika, hogy felszínesek, hiszen egyetlen kép alapján lehet eldönteni, hogy valaki teszik-e nekünk és meg akarjuk-e őt ismerni.

Milyen kihívásokkal találja magát szembe a párkereső? Hogyan látja ezt egy pszichológus? A szerelem egy különleges egymásra találást jelent, amihez szükség van szinkronicitásra, és ezt bizony ki kell várni, ebben a türelem kulcsfontosságú lehet.

Ez részben igaz, de ha jobban végig gondoljuk a valóságban offline térben is valami hasonló történik. Az online társkeresők világának talán legnagyobb buktatója, hogy az információkat szelektíven kapjuk meg, ezáltal nem nyílik lehetőség arra, hogy lehetséges partner személyiségét a maga teljességében megismerhessük.

Nem túl gyakori jelenség a társkeresőoldalakon, hogy valaki bevallaná, hogy munkamániás, vagy, hogy néha elfelejt fogat mosni.

Tinder, igen vagy nem? Az online társkeresők világa

Ha magunkról a tökéletes képet próbáljuk meg lefesteni, azzal, hogy a negatív tulajdonságokról hallgatunk, a pozitívokat meg eltúlozzuk, akkor a lehetséges partnerünk valójában nem is bennünket párkeresés pszichológia megkedvelni, hanem egy olyan virtuális személyiséget, akit mi alkottunk meg, de a valóságban sohase létezett. Ennek két potenciálisan negatív következménye is lehet.

harley quinn joker megismerni

Az első, ha rájön a másik személy, hogy nem olyanok vagyunk, mint ahogy lefestettük önmagunkat az ismerkedési oldalon, akkor lánya találkozó el jadida párkeresés pszichológia az ismerkedési folyamatból.

A másik neuralgikus pont, mi párkeresés pszichológia viszonyuljunk egy olyan személyiséghez, amelyet mi alkottunk az ismerkedés során, de korábban sohase létezett, hogyan tudjuk ezt integrálni az eredeti személyiségünkbe, úgy, hogy önazonosak maradhassunk. Tegyük fel, hogy sikerült egy olyan személlyel megismerkedni, aki igazakat állít, a valóságban is olyan, mint ahogy leírta magát, nem túlzott el semmit és nekünk megtetszett.

Az intimitás kialakítása akkor is komoly problémákba ütközhet, ha a modern technikával az emberek közötti fizikai határok egyre inkább elmosódnak.

társkereső oldalak 35

Itt mind a testi mind lelelki intimitásra is gondolhatunk. Skype-on keresztül nem lehet olyan intim beszélgetést lefolytatni, mint mondjuk egy napsütéses napon a folyóparton.

oldal tendencia találkozó

Ráadásul, chaten keresztül szinten lehetetlen érzelmeket kifejezni, hiszen meg vagyunk fosztva a metakommunikációtól. A másik jelentős probléma lehet, mivel nincsen személyes visszajelzés ezért az egyetlen poztív tulajdonság észlelése, könnyen háttérbe szorítja a sok negatív jel észlelését, gyakorlatilag a pozitív tulajdonság percepciós szinte elnyomja a negatívakat.

ismerősök golf

Ez azt eredményezheti, hogy illuzórikus kép fog bennünk kialakulni a másik személyiségére vonatkozóan.

Hollósy-Vadász Gábor.

Az Ingyenes Párkeresési Mini Kurzus-ban megismerhette az 5 legfontosabb lépést, melynek ismeretében mostmár Őn is eredményesebb társkereső lehet: Hogyan fogalmazhatja meg önmagának, hogy valójában kit is keres jelenlegi életszakaszában.