Pszichológia flört


Germus Krisztina A flörtölés élménye valószínűleg nem ismeretlen senki számára.

pszichológia flört

Mindannyian flörtöltünk már, vagy velünk flörtöltek — akár úgy is, hogy abban a pillanatban nem is észleltük, hogy pontosan miért és miként reagálunk úgy, ahogyan. A flört az emberek közötti kapcsolatteremtés mindennapi eleme, de vajon tudjuk-e miért csináljuk?

pszichológia flört

Csapdái ellenére a flörtölés akár a komoly megismerés kulcsa is lehet. Ráadásul nem múlik el a kezdeti ismerkedés után! Egy hosszútávú párkapcsolatnak is szerves része — a pár tagjai egymással flörtölnek. Vagy ha úgy alakul, mással is. Mi a baj ezzel?

A flört pszichológiája

Baj-e egyáltalán? Arisztotelész szerint Ebből kifolyólag, a flörtölésnek is, ráadásul a célja nem kizárólagos! Flörtölünk, de mért is? David Henningsen kutatásában a flörtölés lehetséges motivációit és céljait igyekezett fölfedezni.

5 Pszichológiai Flört Tipp

Arra kérte a vizsgálatban résztvevőket, írjanak le egy általános flörtölő helyzetet. Ezt követően kiderült: a résztvevők korántsem azonos motivációkról számoltak be a látszólag hasonlónak tűnő szituációk során.

pszichológia flört

A kutatás alapján 6 lehetséges belső motivációt különböztethetünk meg: Flörtölhetünk kapcsolati okokból. Ha ez vezérli az egyént, a célja valószínűleg a kapcsolat elmélyítése vagy átkeretezése.

A flörtölés pszichológiája – 3 okos lépés a sikerhez

A legtöbb ember azért flörtöl, hogy egy baráti kapcsolatból több legyen, vagy átlagos ismerkedésből a komolyabb randizás felé terelné az irányt. A flörtölőt vezérelheti a felfedezés vágya is.

Ez esetben a fő cél felmérni a kiszemeltet. Vajon reagál majd erre? Megnevetteted vagy inkább kinevet a az a másik?

pszichológia flört

Az erre adott reakciók nagyban formálják a későbbi kommunikációt. A flörtölés man malmok találkozó nem más, csak játék.

Egy sajátos kommunikáció – a flört

Előfordul, hogy pusztán az interakció játékossága végett vagy a mókázás kedvéért megyünk bele a dologba. A flörtölés célja lehet egy hétköznapi, kézzelfogható cél elérése is.

pszichológia flört

Ha ez a belső motiváció vezérli a flörtölő egyént, talán azt szeretné, ha a másik illető megtenne neki egy szívességet: például venne neki egy kávét vagy lenyírná füvet, segítene befejezni a munkáját stb.

A flörtölés így egy pszichológia flört, mindennapos cél elérésében is eszköz lehet. A flörtölést vezérelheti az önbecsülő motiváció is.

 1. Nő találkozások 60
 2. Single. at költségek
 3. Dating website házas emberek
 4. Szendi Gábor: A Flört Férfi és Nő kapcsolatának története félreértések sorozata, s ebből mindig is jól megéltek a javasasszonyok, a bájital keverők, a házasságközvetítők és a férfi-női magazinok.
 5. Email Azt mondják, mindennek megvan a maga ideje, sorrendje és mikéntje.
 6. CÍMKÉK egészség érintés boldogság boldogság pszichológia Tudjuk, hogy a flört, a szándékát nézve általában komolytalan, a figyelem felkeltése a célja, nincs benne tervezés.
 7. Társkereső badoo
 8. Örülök, hogy képes legyen megismerni,

Hiszen, flörtölni és érezni azt, hogy mások is hasonlóan érdeklődve fordulnak felénk, jó érzéssel tölt el. Végül, de nem utolsósorban a flört motivációja — akár burkoltan akár nyíltan —, a szex is lehet.

 • Írásban webhelyprofillal találkozó
 • A flört Pszichoterápia és pszichológusok Tények-tévhitek webszájt
 • Viszont felkelteni a kiszemelt fél érdeklődését nem mindig könnyű, így nem árt, ha van a tarsolyunkban egy-két tuti tipp, amivel remélhetőleg üzenetünk eljut a címzetthez.
 • Egyetlen tengeri
 • Arab társkereső montreal

Az egyének nagyon gyakran mindenféle szexuális és egyéb vonzalom nélkül flörtölnek egymással. A nők pszichológia flört a férfiak A kutatásban nemi különbségek is megjelentek. A férfiak több szex-vezérelte flörtről számoltak be, míg a nők elmondásuk alapján sokkal inkább a párkapcsolat építése és egyszerű mókázás kedvéért flörtölnek. A helyzet azonban nem feltétlenül egyértelmű.

Motivációink megértését pedig nagyban nehezíti, hogy a felsorolt minták olykor tudattalanul jönnek elő.

Miért olyan jó flörtölni?

Összességében elmondható — legalábbis ezen vizsgálat alapján —, hogy pszichológia flört flörtölés mögött rejlő fő motiváció a párkapcsolat építése. Ki tudja, mit mondunk legközelebb, vagy éppen mit mondanak nekünk! Figyeljünk és tanuljunk… a másikról és önmagunkról egyaránt jó leckéket vehetünk. Kovács Kristóf.