Singletrail lienz


Elindultunk felfedezni a Dráva menti kerékpárút osztrák oldalát, jó pár élménnyel gazdagodva tértünk haza. Hirdetés Karintia kerékpáros szemmel Az Alpok déli oldalán található Karintiában a csaknem mediterrán klímának köszönhetően a kerékpárosok már március végétől biciklire pattanhatnak.

Kerékpározás, mountainbike a Nockberge- ben

Karintiában teljesen mindegy, hogy hegyi- túra- vagy országúti kerékpárral vágunk neki a kirándulásnak, a hegyek és tavak lenyűgöző kombinációja mindhárom esetben garantált.

Az útvonal csodás hegyek között halad a völgyben Kép forrása: www.

Bikepark Lienz

Karintiában minden bringás megtalálhatja a számítását, legyen szó a világ leghosszabb flow trailjéről a dél-karintiai Petzenen, a három országot érintő 3-Länder-Tourról a Villach-Faaker See régióban, a Millstatti-tó akár 10 kilométer hosszú trailjeiről vagy az egész Karintiát átszelő, az ADFC Német Kerékpáros Szövetség által 5 csillaggal kitüntetett Dráva kerékpárútról.

Mindemellett a Wörthi-tó körül is számtalan kerékpárút várja a sportág kedvelőit.

Indul a szezon! Bike Parkok nyitási időpontja!

A Weißensee partján épített új MTB-trailt pedig feltétlenül érdemes kipróbálniuk a hegyikerékpározás kedvelőinek. A Dráva menti kerékpárútról dióhéjban Visszatérve az immár Horvátországig kibővített, kilométer hosszú Dráva kerékpárútra Drauradwegez Ausztria egyik legismertebb kerékpárútja. Az ADFC Német Kerékpáros Szövetség ben ötcsillagos minősítéssel tüntette ki ezt az egész Karintiát átszelő kerékpárutat, amely egyedülálló élményeket tartogat a családok számára.

singletrail lienz

A Dél-Tirolban található Toblachtól hét szakaszon át tekerhetünk a Dráva mentén a horvátországi Varasdig. A start és célállomás ugyan nem, de a kerékpárút legnagyobb része Karintiában található. Vadregényes táj és persze a bringások : Kép forrása: www.

Túrák - BERGFEX - Stummerberg - Gattererberg - Bike Stummerberg - Gattererberg

A kerékpárút mindkét irányban tökéletesen kitáblázott és túlnyomó részt sík terepen vezet, így a kirándulók gondtalanul élvezhetik a környező táj szépségét. Mivel singletrail lienz útvonal folyamatosan a vasúttal párhuzamosan halad, igény esetén egyes szakaszokat akár vonattal is megtehetünk. A Dráva kerékpárút 50 kiemelt vendéglátójának Drauradwegwirte köszönhetően kulináris élményekben sincs hiány. Sőt mi több, az alábbi térkép azokat a látnivalókat is jelöli, amelyekkel az út mentén találkozhatunk és érdemes megtekinteni: A Dráva kerékpárút egyes szakaszai: 1.

A főépület melletti apró faházakban 2 fő, de akár egy kétgyerekes család is remekül elfér, amíg napig kipihenik a kerékpározás fáradalmait és felfedezik a környéket.

singletrail lienz

Helyben kölcsönzött trekking kerékpárokkal teljesítettük az első napot Kép forrása: www. Kezdetben a Dráva látóhatáron kívül esett, ezért nagyon vártuk már, hogy végre megpillanthassuk. Már maga a folyó látványa is frissítően hatott, amikor végre felsejlett a szemünk előtt.

Az erdős szakasz után az út jórészt a völgyben kanyargott, hol eltávolodva-hol közelebb kerülve a Drávához, napos és árnyékos szakaszok váltották egymást.

singletrail lienz

A nap egyik fénypontja volt, amikor délben megálltunk kb. Singletrail lienz fogadó Sachsenburg kisvárosának hangulatos épületekkel körbevett főterén található, amelynek közepén egy kút áll és még a pincérek is abból hozzák kancsóban a hideg forrásvizet a vendégeknek. Továbbhaladva már csak egy rövid szakasz választott el minket Spittal an der Drautól, mely egyébként már igen közel található a Millstatti tóhoz.

  • Régiók Stubai Értékeld Te is: Stubai méter : a hó birodalma.
  • A pihenés öröme — minden évszakban Grossarltal: az alpesi hütték völgye Evett már jóízűen egy ízletes parasztuzsonnát valamelyik hüttében, Großarltalban?
  • Túrák - BERGFEX - Stummerberg - Gattererberg - Bike Stummerberg - Gattererberg
  • Kerékpáros élmények az km hosszú Dráva kerékpárúton
  • Tél ✅ Tourismusverband Großarltal
  • Nyár ✅ Tourismusverband Großarltal
  • eBull Light FÓRUM :: Téma megtekintése - hook up sites c5
  • Nationalpark Hohe Tauern | Tirol in Österreich

Szállás tipp Spittal an der Drauban: Hotel Erlebnis Post eklektikus szobákkal kialakított szálloda Délutáni program tipp: fürdőzés az I. Ez a szakasz már rögtön induláskor szimpatikusabb volt számunkra, hiszen az aszfaltút helyett jórészt murvás út és a parti növényzetben itt-ott felbukkanó rövidebb single trail ösvények is tarkították a kerékpárutat. Igazi élménytekerésnek néztünk hát elébe, annál is inkább, ugyanis előző napi kölcsön city bike-jainkat sportosabb mountainbike-okra cseréltük.

Stubaital - Hetedhétország

Kompolás a Dráván Galériáért katt a képre! Kompolás, ebéd fürdőtónál, vacsora sörfőzdében A nap egyik izgalmas pontja volt, amikor Feffernitznél kerékpáros komppal átkompoltunk Unterbergenbe, majd további néhány km megtétele után megálltunk Singletrail lienz kis településénél, a Naturbad Puch -nál ebédelni, amely egy természetes fürdőtó és étterem egyben.

singletrail lienz

A családias környezetben néhány család terelgette porontyait a sekély vízű öblökben a kifeszített napvitorlák alatt, mely igen idillikus hangulatot keltett. Sajnos itt fürdeni nem jutott időnk, singletrail lienz rövid pihenő után folytattuk utunkat Villach felé. A maradék meet kétség. Hasonlóan az előző forró nyári naphoz, ekkor is kijutott bőven a napsütésből, ezért jól esett a hűs fürdő az újabb szálláshelyünkön, a neves Romantik Hotel Postbanamely közvetlenül Villach sétálóutcájáról nyílik.

Nationalpark Hohe Tauern

Így mi sem természetesebb, minthogy az estét Villach felfedezésével töltöttük, amelynek vitathatatlan csúcspontja a villachi sörfőzde saját étterme és kerthelyisége volt, ahol számos sörkülönlegesség és finom ételek közül lehetett választani. Ha erre jársz, ezt semmiképp nem érdemes kihagyni! Megérdemelt pihenőnap: piknik majmokkal és Adler-show a hegyen Háromnapos túránk lezárásaként hazafelé még meglátogattuk a Villachhoz közeli " majomhegyet ", majd utána a Landskron singletrail lienz az igen népszerű programnak számító sasreptetést.

Ezúttal egy bagoly volt a singletrail lienz résztvevő, aki hajlandó volt többször is a közönség feje felett méterre elhúzni, kiváltva ezzel a gyerekekből a legnagyobb visongást. Az Adler show-n a bagoly mutatta meg magát a legközelebbről Kép forrása: www.

Kerékpáros élmények az 510 km hosszú Dráva kerékpárúton

A Landskron várból egyébként remek panoráma tárul elénk Villach medencéjére, a Gerlitzenre, az Ossiachi tó csücskére, illetve dél felé a Karavankák hegyvonulatára, amely már Ausztria és Szlovénia határvonala is egyben. Ha nem is térünk be megnézni az Adler-showtvagy a majmokat, ide mindenképp érdemes felsétálni, már csak a lenyűgöző kilátás miatt is. Az utazás lehetőségét ezúton köszönjük az Österreich Werbung -nak!