Hamis ismerősök


flörtöl de den tijd

Amikor a vírust az ismerősök küldik [origo] A netbűnözők körében most ezek a legnépszerűbbek, itt ugyanis futótűzhöz hasonlóan lehet terjeszteni a káros tartalmakat, átveréseket, amelyek sokszor az ismerősöktől érkező üzenetnek, státuszbejegyzésnek tűnnek.

A biztonsági szoftvereket fejlesztő Symantec cég ötös toplistát készített azokról a veszélyekről, amelyek a közösségi szájtok felhasználóit a leginkább fenyegetik.

Nógrádi György: Afganisztán válsága, a tálibok tervei, bin Laden jóslata Bidenről, az USA hibái

Újult erővel támad a lánclevél A cég szakértői szerint az ötödik legidesítőbb jelenség a szociális hálózatokon a lánclevél: ez hagyományos, e-mailben küldött formában már jelentősen visszaszorult, az iWiW-en és a Facebookon viszont újult erővel támad.

A hamis információk minél több ismerősnek való továbbküldését célzó üzenet leginkább a magyar közösségi oldal felhasználóinak életét keserítette meg néhány évvel ezelőtt, sokan emlékezhetnek rá, hogy miattuk korlátozták az üzenetekben megadható címzettek számát az iWiW-en. Sokan ugyanis minden bugyuta lánclevelet gondolkodás nélkül továbbítottak minden ismerősüknek, de még a felháborodott válaszok is gyakran landoltak több száz postafiókban.

A Facebook tényleg csak 26 ismerősünk bejegyzéseit mutatja minden nap? Ismét terjed a Facebookon egy szöveges bejegyzés, amellyel kapcsolatban már a Facebook is úgy érezte, hogy érdemes megszólalnia. Miközben a Facebook egyre nagyobb erővel küzd az álhírek, a konteók és a propaganda terjedése ellen, időnként még saját magára is figyelnie kell. Egész pontosan azokra a hoaxokra, amelyek magát a közösségi oldalt érintik, merthogy szép számmal léteznek ilyenek is.

A később indult Facebook esetében a levelek csoportoldalakként éledtek újjá, amilyen például a "Nem, nem fogok havi Ft-ot fizetni a Facebookért augusztus től " nevű. Az internetes tömeghisztériát okozó csoport létrehozásának nem volt semmi alapja, mégis több mint 73 ezren csatlakoztak hozzá, és mind a mai napig frissül az üzenőfala, noha tucatnyi sajtóorgánum cáfolta már a fizetős Facebook bevezetését.

 • Keresés modell photo man
 • A japán szolgáltatás lehetővé teszi a hamis barátok felvételét az instagram fotókhoz | Ázsia
 • Amikor a vírust az ismerősök küldik
 • Vezető keres fiatal nő
 • Facebook 11 Képtelenek felismerni a felhasználók az álprofilokat Szemléltette egy amerikai kutató, hogy mennyire egyszerű álprofilokkal ismerősöket, sőt személyes információkat gyűjteni.

Ismerős nevében kunyerálnak A Symantec szerint a negyedik legveszélyesebb trükk, amikor egy fertőzött számítógép a tulajdonos ismerőseinek küld üzenetet, melyben arról számol hamis ismerősök, hogy épp szabadságát tölti valahol, és pénzt kér kölcsön a hazaútra. Ez a csalás éppen azért veszélyes, mert nem idegentől, hanem ismerőstől érkezik. Jó hír, hogy egyelőre magyar nyelvű verziójával nem találkoztunk. Bár a nyelvezet még külföldi ismerős esetében is árulkodó lehet, a szakértők azt javasolják, ilyen esetben célszerű feltárcsázni az ismerőst, és megtudakolni tőle, valóban ő kéri-e, hogy pénzt küldjünk neki.

Extra költséget rejthet a játék Nem ritka az sem, hogy valamilyen hamis ismerősök, kvíz vagy horoszkóp mögé rejtenek egy fizetős szolgáltatást, amelynek használatához például a telefonszámot kell megadni.

ismerd wendler laura

A csalás ilyenkor az, hogy a szám megadásával valójában egy szolgáltatásra iratkozik fel az igénybevevő, melynek díja majd csak a havi telefonszámlán bukkan fel. Ilyen webes játék egyébként létezik már magyar verzióban is, egy kolléganőnk futott bele, és havonta több ezer forintot számláztak ki neki emelt díjas sms-ek fogadásáért. Összességében akkor járunk jól, ha semmilyen gyanús szolgáltatásnak nem adjuk meg mobiltelefon- sem pedig bankkártyaszámunkat, így biztosan nem tudnak semmit kiszámlázni.

abidjan társkereső iroda

Egy tipikus iWiW-es próbálkozó: jó csaj, reklámajánlatokkal Az iWiW üzemeltetői nemrég az egyik hazai ingyenes honlapszolgáltatónál elhelyezett hamis nyereményjátékra bukkantak. Az üzenetben terjesztett játék honlapján egy hamis ismerősök böngésző-kiegészítő telepítését felkínáló hamis üzenet fogadta az oda látogatókat, erre kattintva azonban kártevő próbált meg feltelepülni a látogató PC-jére.

Ezt a támadást egy víruskereső program képes kiszűrni, de léteznek szofisztikáltabb kivitelezésűek is, amelyek hamis ismerősök réseken próbálnak észrevétlenül bejutni.

Hogyan ismerhetem fel a különbséget igaz és hamis között?

Ez a fajta csalás a szakértők szerint a harmadik legveszélyesebb, és a PC-n lévő szoftverek frissen tartásával lehet védekezni ellene: ezt a legegszerűbben a Secunia PSI nevű ingyenes segéddel lehet megtenni.

Akik a jelszavainkat akarják Természetesen az adathalászok sem hagyják ki a közösségi oldalak által biztosított remek lehetőségeket, a Symantec toplistáján tevékenységüket a második legveszélyesebb helyre sorolják. A jelszavakat többnyire alkalmazások által, vagy felhasználói hamis ismerősök próbálják megtudakolni a netes bűnözők, a címzettek adatbázisát sokszor úgy szerzik meg, hogy egy csinos hölgy, vagy jóképű férfi nevében idegeneket jelölnek be.

A szabályaink bemutatása Feltört és hamis fiókok A fiókodnak téged kell képviselnie, és csak neked lehet hozzáférésed a fiókodhoz. Ha valaki hozzáférést szerez a fiókodhoz, vagy ha olyan fiókot hoz létre, amellyel neked vagy másnak adja ki magát, szeretnénk segíteni az ilyen helyzetekben. Arra is bátorítunk, hogy jelezd nekünk a hamis vagy fiktív embereket, állatokat, hírességeket vagy szervezeteket képviselő fiókokat. Feltört fiókok Azt hiszem, hogy feltörték a Facebook-fiókomat, vagy valaki az engedélyem nélkül használja.

Ha azok az esetleges "ciki" üzenetváltást elkerülendő, visszajelölik őket, sok esetben - például alapbeállítás szerinti adatvédelem mellett - az összes ismerős címéhez hozzájuthatnak. Egy másik lehetséges flörtöl gyógytornász, amikor rosszindulatú alkalmazásokkal akarják átverni a hamis ismerősök, például egy ilyen üzenettel: "Valaki fotókat készített rólad, amikor részeg voltál egy bulin!

Nagyon gyakori, hogy ezek a hamis profilok gyéren öltözött női profilképekkel rendelkeznek. Miért történik ez? Úgy tűnik, az ötlet alapelmélete az, hogy az adott profillal megpróbálják elcsábítani a férfiakat, akik a vonzó képet meglátva kapcsolatba kívánnak lépni az ismeretlen nővel, elfogadva az ismerősnek jelölést. Így rávehetik a szóban forgó személyt arra, hogy rákattintson egy olyan linkre, amely egy webhelyre navigál és ezzel növelhető annak látogatottsága. A hamis ismerősnek jelölés emellett egy alpáribb csalás része is lehet, ahol a trükk kitalálója, megpróbálja megszerezni a felhasználó személyes adatait és lenyúlni a Facebook fiókját.

Kattints ide, hogy megnézd őket! Jó hír, hogy kislemez rostock elterjedt böngészők tartalmaznak olyan szűrőt, amely az adathalász oldalakra látogatva figyelmeztetik a felhasználót, de érdemes figyelni a címsorban lévő URL-ek valódiságára is.

Ez az oldal nyereményjátékot ígért, a letöltésre kínált bővítmény viszont kártevő volt Gonosz is lehet a rövidített webcím Elsősorban a Twitteren, de más közösségi oldalakon is előszeretettel használják a linkrövidítő szolgáltatásokat, amelyekkel az akár több száz karakterből álló, hosszú webcímeket lehet tucatnyi betűből álló, így akár rövid bejegyzésekbe is könnyen beilleszthető formátumúra hozni.

 1. Lásd az egyéb tanulási és tanítási ötleteket.
 2. Több férfi olvasónk is panaszkodott arra, hogy az elmúlt napok a során feltűnően sok ismerősnek jelölést kapnak a Facebookon ismeretlen, láthatóan kamu női profilokról.
 3. Amely hangulatjelek flörtöl
 4. Олвин улыбнулся: -- Это не ответ.
 5. Megfeleljen a madagaszkári nő
 6. Ismerkedés női szakma liberális

Jó hír, hogy az ismertebb linkrövidítő szolgáltatások már alkalmaznak szűrést, de érdemes résen lenni, mert korántsem mindegyikük. Egyszerűen észnél kell lenni Ahhoz, hogy biztonságban érezhessük magunkat a közösségi oldalakon, ugyanazokat a szabályokat kell alkalmazni, mint általában az interneten is. Vírusvédelem nélkül nem szabad a webre merészkedni, és legalább az operációs rendszer tűzfalát érdemes bekapcsolni.

 • Egyedülálló nők finnország
 • Hirtelen egy csomó nő jelöli be Facebookon? Nincs egyedül! | hu
 • Tech: A Facebook tényleg csak 26 ismerősünk bejegyzéseit mutatja minden nap? | ezustcsillag.hu
 • Oran férfi társkereső
 • Ezért hívta a Family Romance nevű japán cég egy új szolgáltatást, melynek neve Real Appeal, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy hamis barátainkat béreljenek a közösségi média fotóiért.

A Flash, PDF-olvasó, Java-környezet vagy az elavult böngésző ugyancsak támadási felületet jelent, ezért fontos mindig a legfrissebb verzióra átállni ezekből. A közösségi oldalakon pedig egyszerűen józan paraszti ésszel kell gondolkodni, bár az átverések elkerülését valóban megnehezíti az, hogy az átverős alkalmazások üzenetei gyakran az ismerősöktől érkeznek - különösen a Facebookon látni nap mint nap felhasználókon végigsöprő eredményét.

Ezért kapsz hamis ismerősnek jelöléseket Facebookon és így állíthatod meg a dolgot!

Az irracionális üzeneteket célszerű gyanakvással kezelni: bár előfordulhat, de kevéssé valószínű, hogy az alig ismert kolléganő, pizzásfiú vagy iskolatárs hirtelen úgy döntött volna, hogy meztelen fotókkal akarja bombázni ismerőseit. Kattintás előtt minden félreérthető helyzetre ajánlott rákérdezni, ezzel sok kínos percet spórolhatunk meg. Kapcsolódó cikk.

geldern egyetlen párt